Bez benzoanu sodného
Na žilinskej treske si môžete maškrtiť bez obáv.
Nebezpečný konzervant benzoan sodný, ktorý je často inými výrobcami využívaný, v našej treske nenájdete.
Benzoan sodný sa často objavuje na zozname podozrivých látok. Táto látka má viacerými verejne dostupnými štúdiami odborníkov podložené negatívne účinky na zdravie. Podľa upozornení Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín podporuje táto látka vznik voľných radikálov, ktorými môže ťažko poškodiť DNA v bunkách a vyvolať niektoré dedičné ochorenia. Ďalšie štúdie hovoria aj o riziku vzniku chronických ochorení, zápalových reakcií v tele, či dokonca potenciálne karcinogénnych účinkoch.
„
Michal Britvík, generálny riaditeľ Ryba ŽilinaBezpečnosť potravín vnímame ako zodpovedný líder vo výrobe rybích a lahôdkových šalátov veľmi vážne. Preto chemické látky ako benzoan sodný u nás v Žiline, na rozdiel od výrobcov, ktorí ho ešte stále používajú, striktne odmietame